Cum ne ajută preparatele pe bază de Quercitină?

Quercitina este un flavonoid (pigment vegetal) care are foarte bune proprietăți antioxidante. Ca orice compus antioxidant, aceasta va capta și neutraliza radicalii liberi din organism. Îmbătrânim și ne îmbolnăvim din cauza radicalilor liberi! Ei afectează membranele celulare și tot ei sunt responsabili de modificarea ADN-ului celular, de asemenea.

            Acest preparat a fost util și pe perioada pandemiei de COVID 19. Principalul său rol în vindecarea acestei boli a constat în inhibarea procesului de multiplicare a virusului COVID 19. Este util să reținem faptul că, acest compus nu este produs de către organismul uman. El poate fi procurat din anumite legume sau fructe, precum: capere, ceapă albă și ceapa roșie, roșii, kale, fructe de pădure, ceai verde și negru, mere roșii, cireșe, ardei verde sau galben, struguri roșii, etc.

În afară de sursa alimentară, există și suplimente alimentare care conțin cantități importante de Quercitină. 

Efectele benefice asupra stării de sănătate

În afară de rolul său important în anihilarea radicalilor liberi, Quercitina îmbunătățește acțiunea antioxidantă a vitaminei C, de asemenea. Are un foarte bun rol în creșterea imunității organismului și reduce complicațiile care pot să apară în timpul răcelilor serioase. Faptul că acest produs are efecte foarte bune antioxidante, implicit determină și o bună prevenție împotriva îmbătrânirii precoce. Este foarte recomandată și pentru persoanele care suferă de hipertensiune arterială, de asemenea, precum și pentru persoanele care au probleme cu nivelul glucozei din sânge.

Este foarte indicat să consumați preparate care conțin Quercitină și dacă sunteți o persoană alergică. Are capacitatea de a bloca eliberarea de leucotriene sau de histamină.

Pentru sportivi, este indicată deoarece crește intensitatea eforturilor fizice. Este un produs foarte bun energizant, de asemenea. Efectele cele mai importante pe care le are asupra nivelului de zahăr din sânge sunt următoarele: stimulează sinteza glicogenului, crește rezistența la insulină și sensibilitatea, de asemenea.

Articole Populare

Importanța vitaminei C pentru organismul nostru

Deoarece suntem expuși zilnic la tot felul de factori nocivi din alimente, apă, stres, oboseală cronică, poluare, etc. avem nevoie de remedii...

Ganoderma Lucidum și efectele ei minunate

Mai mult decât oricând avem nevoie de ajutorul unui medic naturist, în zilele noastre. Fenomenul de poluare este foarte accentuat la noi...

Mașini de epocă celebre

Ferrari 250 GTO (1962) Este una dintre cele mai scumpe mașini de epocă din lume, este adevărat! Deși pare...