Cum se manifestă COVID 19 la copii?

COVID 19 este o boală care ne-a dat bătăi de cap zdravene și care s-a demonstrat a fi foarte periculoasă pentru anumite categorii de persoane. Nu se cunosc deocamdată toate cauzele și simptomele acestei boli, de aceea trebuie să fim prevăzători și să mergem la timp la medic, dacă suspectăm că suferim de o astfel de afecțiune.

Imprevizibilă este manifestarea bolii si în cazul copiilor. Inexplicabil încă este faptul că, în mod similar cu adulții, unii copii infectați cu acest virus nu manifestă nici un simptom iar alții ajung în stare grava la terapie intensivă.

De asemenea, orice semn de boală care ridică multe suspiciuni trebuie imediat discutat cu un medic pediatru în situația în care copilul dumneavoastră suferă de boli cronice cardiovasculare, pulmonare, hematologice sau autoimune.

Studiile realizate până în momentul de față arata că doar 15-24% din copiii infectați nu au prezentat simptome de COVID 19.

Semne ale bolii la copiii cu vârsta cuprinsă între 0-9 ani

Pentru această grupă de vârstă, cel mai frecvent simptom este febra (46%). Pe locul doi urmează tusea și apoi cefalee, diaree, dureri în gât, dureri abdominale și vărsături, dureri ale mușchilor și articulațiilor, curgerea nasului, etc.

Semne ale bolii pentru copiii cu vârsta cuprinsă între 10-19 ani

Pentru aceasta categorie, cel mai frecvent simptom este tusea și febra, de asemenea. Durerile în gât sunt foarte prezente,  durerile de cap, de asemenea, dificultăți în respirație, diaree, pierderea mirosului, pierderea gustului și dureri abdominale însoțite de vărsături.

Pentru că boala are o evoluție imprevizibilă în anumite situații, nu este bine să amânați o consultație la un medic specialist, în timp util. Instituirea unui tratament adecvat și monitorizarea tuturor simptomelor poate preveni apariția complicațiilor care sunt severe. Din fericire, există multiple modalități de testare care ne pot confirma faptul că semnele bolii se datorează infecției cu coronavirus.

Articole Populare