Mașini noi cu performanțe uimitoare

La sfârșitul anului 2021 a fost lansat un model de mașină foarte luxos în … Grecia! Deși este o țară lipsita de tradiție în ceea ce privește industria constructoare de mașini, specialiștii din întreaga lume au rămas surprinși de performanțele modelului Chaos marca Spyros Panopoulos Automotive.

            Mașina a fost lansată în două versiuni. Una dintre ele se numește Earth Version și a doua Zero Gravity. Chiar dacă designul este identic, caroseriile sunt confecționate din materiale diferite. De asemenea, este diferită și puterea sistemului de propulsie.

            Despre performanțele acestui model de mașini, reținem următoarele lucruri: versiunea cea mai rapidă are un timp de accelerație de a 0 la 100 km/h în doar 1,55 secunde. Versiunea mai lenta atinge acest parametru în 1,9 secunde.

            Deși pare greu de crezut, avem de a face cu un motor mult mai puternic decât celebrul motor Bugatti Chiron. Nu trebuie să vă așteptați la o mașină hibridă sau electrică, deoarece nu este cazul.

            Este o mașină … obișnuită dotată cu un motor de tip V10 Biturbo. Are o capacitate de 4.0 litri și dezvoltă o putere de 2049 CP. Versiunea mai puternică dezvoltă o putere de 3065 CP. Pentru ambele versiuni, viteza pe care o pot atinge este de 500 km/h. 

            Pentru a atinge astfel de performanțe, specialiștii au apelat la multe soluții tehnice ingenioase. Au fost folosite materiale precum fibră de carbon și titan pentru fabricarea multor piese componente.

Producătorul intenționează să producă un număr limitat de mașini de acest tip, respectiv doar 20. Prețul este exorbitant. Pentru versiunea mai puțin performantă prețul va porni de la suma de 5,5 milioane de euro, iar pentru a doua versiune, acesta va ajunge la suma de 12,4 milioane de euro.

Chiar daca acest preț este foarte ridicat, trebuie să recunoaștem faptul că performanțele sunt de apreciat iar designul unul foarte reușit și modern.

Articole Populare

Mașini de epocă celebre

Ferrari 250 GTO (1962) Este una dintre cele mai scumpe mașini de epocă din lume, este adevărat! Deși pare...

Când trebuie schimbat uleiul de motor?

Pentru a funcționa bine, un motor are nevoie de ulei de foarte bună calitate, schimbat în timp util. Este un lucru valabil...

Tehnologia medicală din zilele noastre

Din ce în ce mai multe descoperiri științifice vin în sprijinul medicilor în prezent! Este un lucru îmbucurător faptul că oamenii de...