Semnele afecțiunilor tiroidiene

Afecțiunile tiroidiene sunt încă insuficient diagnosticate la timp, la noi în țară. Este motivul principal pentru care trebuie să fim foarte atenți la simptome. Fiind vorba despre afecțiuni de natură hormonală, ne putem confrunta cu tulburări importante funcționale ale mai multor sisteme.

Care sunt cele mai frecvente simptome?

Dacă suferiți de la un timp de transpirații excesive, de probleme articulare, de probleme musculare sau dacă simțiți frecvent senzații de sugrumare, atunci este cazul să va gândiți că suferiți de afecțiuni ale glandei tiroide.

De asemenea, oboseala cronică, fluctuațiile greutății, constipația, anxietatea și depresia, ritmul cardiac crescut, stări de iritabilitate accentuate reprezintă, de asemenea, semnele cele mai comune ale unei afecțiuni tiroidiene.

Bolile glandei tiroide

Hipertiroidismul

Este o boală care se caracterizează printr-o cantitate mare de hormoni tiroidieni în sânge. În astfel de situații, întotdeauna, metabolismul organismului va fi accelerat.

Boala Graves

Este o boala autoimună care se caracterizează tot prin secreția excesivă de hormoni tiroidieni. Uneori pot fi afectați și ochii și, mai rar, pielea gambelor.

Gușa endemică

Este o boala care apare frecvent când organismul încearcă să compenseze un deficit important de iod. În astfel de situații, vom avea de a face cu o creștere importantă a glandei tiroide și în felul acesta chiar pot apare probleme de respirație și de răgușeală sau probleme la înghițire.

Hipotiroidismul

În aceasta situație, în organismul nostru nu sunt suficienți hormoni tiroidieni. Lipsa lor va determina o scădere a proceselor metabolice, implicit.

Indiferent de natura bolilor tiroidiene, acestea se pot depista ușor cu ajutorul unor analize speciale și există și tratamente adecvate. Influența lor asupra stării de sănătate a aparatului cardiovascular recomandă ca vizita la medic să se realizeze repede. În felul acesta vor fi evitate complicațiile inerente. 

Articole Populare