Sfaturi pentru persoanele care doresc să cumpere o mașină second-hand

Mașinile second-hand sunt foarte apreciate și preferate de foarte mulți români. Bineînțeles, în primul rând, din cauza prețurilor foarte scăzute.

O mașină rulată deja reprezintă o investiție bună mai ales dacă este foarte bine verificată înainte de a o cumpăra.

Este foarte important să nu renunțați la verificările acestea. Alegeți un service autorizat, recomandat de un prieten sau poate fi chiar service-ul la care obișnuiți să mergeți atunci când aveți probleme cu mașina dumneavoastră actuală.  Indiferent cât de mult ar costa, solicitați o verificare amănunțită. Doar în felul acesta veți evita anumite capcane care pot costa multe bătăi de cap ulterioare.

Ce verificări vă recomandăm să solicitați?

Este foarte important să verificați dacă mașina a fost avariată în mod grav sau nu. Nu toți vânzătorii recunosc și vă prezintă dezavantajele reale!

Este foarte important să verificați cât de bine funcționează motorul, cât de sigure sunt frânele, cât de mult au fost respectate termenele pentru reviziile periodice, ce fel de ulei s-a folosit, sistemul de suspensii, dotările, cutia de viteze, etc.

Solicitați informații despre kilometrajul real și despre felul în care arată mașina din punctul de vedere al caroseriei. Nu este deloc plăcut să cumpărați o mașină ruginită sau foarte des reparată. Oferta de mașini second-hand este foarte generoasă și puteți alege altceva.

Cel mai mare avantaj îl reprezintă faptul că o mașină bine verificată va necesita reparații mai puține și va fi, în mod cert, o mașină foarte sigură pentru dumneavoastră și pentru familie.

Articole Populare