Când trebuie schimbat uleiul de motor?

Pentru a funcționa bine, un motor are nevoie de ulei de foarte bună calitate, schimbat în timp util. Este un lucru valabil pentru orice categorie de mașini. Dacă veți alege ulei de foarte bună calitate și dacă îl veți schimba în timp optim, durata de viață a mașinii dumneavoastră se va prelungi, fără doar și poate.

            De ce aveți nevoie de ulei de motor de foarte bună calitate?

            Principalul rol pe care îl joacă uleiul de motor este acela de lubrifiant. Așadar, aveți nevoie de proprietăți excelente pentru a realiza acest lucru cu succes. În afară de acest rol esențial, mai adăugăm și alte roluri secundare la fel de importante: eliminarea reziduurilor, răcire, protecție împotriva coroziunilor, etc.

            Pentru a alege în mod corect tipul de ulei cel mai potrivit pentru mașina dumneavoastră, trebui să fiți foarte atenți la recomandările producătorului. Întotdeauna le veți găsi menționate în Cartea tehnică a mașinii. Dacă nu o aveți, nu luați în seamă recomandările necunoscătorilor și solicitați sfatul unui mecanic cu experiență. Costurile pentru repararea sau înlocuirea motorului sunt atât de mari, încât, uneori este mai recomandat să cumpărați o mașină nouă.

            Când este indicat să schimbați uleiul de motor?

            Și acest lucru depinde de modelul mașinii și de cât de rulată a fost de-a lungul timpului. În general, specialiștii recomandă ca schimbul de ulei să se facă după 10.000-15.000 km rulați sau chiar an de an.

            Există semnale pe care trebuie să le luăm în considerare! Modelele noi de mașini sunt foarte bine dotate cu tot felul de senzori. Sunt măsuri de siguranță care ne ajută să ne protejăm mașina foarte bine și să conducem în siguranță, de asemenea.

Dacă senzorii pentru ulei încep să clipească sau să își schimbe culoarea, atunci nu mai amânați și mergeți de urgență la cel mai apropiat service auto. Fie aveți nevoie de un schimb de ulei, fie nivelul acestuia nu este conform cu parametrii tehnici. Iar acest lucru se poate datora multor cauze importante, care trebuie identificate foarte repede.

Articole Populare