Despre implantul de țesut osos în stomatologie

Dacă nu ați apelat la soluțiile cele mai moderne pentru recuperarea dentiției, vă oferim noi câteva informații foarte interesante despre felul în care tehnologiile noi și descoperirile științifice au reușit să revoluționeze lumea.

Adiția osoasă!

De o astfel de procedură este nevoie pentru a realiza cu succes implanturile dentare. Implanturile sunt rădăcini artificiale sub formă de șuruburi din titan introduse în locul dinților naturali. Deoarece este vorba despre un implant, acestea pentru fixare au nevoie de o foarte eficientă osteointegrare.

Dacă în zona respectivă țesutul osos este slab reprezentat , atunci implantul dentar nu va avea practic cum să se integreze și cum să se fixeze.

Tehnologii moderne au reușit să facă posibil transplantul osos la nivelul maxilarului.

Ce este adiția osoasă?

Adiția osoasă reprezintă tehnica chirurgicală care permite restabilirea osului pierdut. Acest procedeu constă în utilizarea unui os sintetic biocompatibil. Deși pare greu de crezut, în felul acesta se poate recrea porțiunea de os resorbită și țesuturile de sprijin care au dispărut o dată cu retracția gingivală.

Este motivul pentru care înainte de a începe procedurile de realizare a implantului dentar, se fac investigații paraclinice complexe cu ajutorul cărora se va identifica nivelul densității osoase în locul unde urmează să se realizeze implantul dentar.

Osul sintetic

Este foarte asemănător din punctul de vedere al compoziției cu țesutul osos natural. Acest țesut sintetic, practic stimulează celulele să se transforme în țesut osos, oferind astfel posibilitatea implantului metalic să se fixeze și să se consolideze foarte bine în mandibulă.

Descoperirea implantului sintetic de țesut osos a reușit cu succes să ofere multor oameni posibilitatea de a avea o dantură foarte aproape de cea naturală. Este vorba și despre o viața socială mult mai reușită, despre confort și despre încredere în sine.

Articole Populare