Tehnologia medicală din zilele noastre

Din ce în ce mai multe descoperiri științifice vin în sprijinul medicilor în prezent! Este un lucru îmbucurător faptul că oamenii de știință sunt foarte interesați de rezolvarea unor probleme importante, mai ales în domeniul sănătății.

            La sfârșitul anului 2018, compania Google a reușit să dezvolte un algoritm IA foarte folositor. Acest algoritm reușește cu succes să depisteze cu o precizie de 99% cancerul de sân metastatic. Este de apreciat faptul că, acest software foarte moderne reușește să stabilească și locația exactă a tumorii precum și alte regiuni din corp suspicioase.

În mod cert, această descoperire importantă medicală va ajuta foarte mult medicii specialiști să diagnosticheze astfel de forme de boală. Este valoros inclusiv intervalul de timp în care se va pune diagnosticul în cazul unei afecțiuni atât de severe. Cu cât va fi mai redus, cu atât succesul terapeutic va fi mai important.

Specialiștii apreciază, de asemenea, foarte mult capacitatea soft-ului de identifica și localiza inclusiv metastazele de dimensiuni mici.

Este o modalitate foarte precisă, rapidă și sigură care va permite localizarea precisă a tuturor zonelor metastatice ceea ce înseamnă șanse mult mai mari de eliminare a acestora, bineînțeles.

Tot specialiștii de la Google, la începutul anului 2018, au anunțat lansarea unui algoritm de inteligență artificială care are capacitatea de a identifica persoanele cu risc crescut de infarct miocardic sau accident vascular cerebral. Acest lucru se poate obține …doar prin scanarea retinei. Acuratețea sistemului este destul de mare, respectiv de 70%. Dacă luăm în calcul frecvența ambelor afecțiuni medicale, ne putem da foarte ușor seama, cât de folositor este procedeul în sine pentru prevenția apariției complicațiilor grave. De foarte multe ori chirurgia vasculară reușește cu succes să ofere rezultate minunate.

Articole Populare

Când trebuie schimbat uleiul de motor?

Pentru a funcționa bine, un motor are nevoie de ulei de foarte bună calitate, schimbat în timp util. Este un lucru valabil...

Sfaturi utile pentru persoanele care doresc să cumpere o mașină

Dacă sunteți în căutarea unui autoturism, primul lucru pe care trebuie să îl faceți, înainte de a face achiziția, este să analizați...

Podul lui Anghel Saligny

Podul de la Cernavodă care îi poartă numele, a fost la acea dată, cel mai lung pod din Europa. Lucrările au început...